NO APP
en REKONSTRUKTION
Steen Siebken, MA marine hist. & phil. (ret.)

Billedet er taget af Marian i påsken 1975 - et halvt år før vi mødte hinanden. - Jeg blev 25 i maj 1973 og kom ud med skibet to uger i juli, fordi Thyge Jensen (1949-2014) - en dag jeg spurgte ham på Tagskægget i Århus hvor han var bartender, sagde: Ja, fint, vi skal ud med en ottende klasse, og spille i det sydfynske ugen efter...! Han kom sammen med min kusine dengang. Vi så af og til hinanden. De havde arbejdet med på skibet 'for-the-fun-of-it' hele sommeren 1972, hvor det var på bedding.

Jeg har altid været vild med skibe. Hvad var det I sagde til piraterne? sagde jeg til min morbror, når lejlighed bød sig. Sytten år ældre end min mor hørte han til den generation, der kom ud med ØKs første motorskibe. - Go to Hell, hviskede han. Ind til det engelske politi og færdig med dem! En i min fars familie var leder af tegnestuen på Odense Stålskibsværft og sejlede selv. Hvis de skulle flytte et skib og lodsen ikke kom, sagde han, ringede de op til mig og sagde: Marl, vi mangler en på broen.

Men det var altså også sejt at få hånden på gashåndtaget i en motorbåd. Silkeborgs lugt af brakvand og benzin står præcist så klart for os seniores i dag, som storebæltsfærgernes af pølser, øl, bræk og diesel.

Ang. APP: Efter fjorten måneder i Kongens Jyske Fodregiment var det skattefri år 1969 en god idé. Vi fik typisk bil fem år før vi fik telefon.

[subsite under opbygning - tekst fortsættes]
Thyge Jensen og Kristian Blak Nielsen, som købte den gamle ex-skonnert i 1971, havde kendt hinanden fra DDS' Ny-Hedebylejr i 1969.

[fortsættes... ]Episodisk erindring,

En anden slags rekonstruktion


Turen gav spændende og uventede erfaringer, et besøg i en bank betød vi aldrig siden slæbte rundt på rejsechecks. En anden af rettidig-omhu-typen fremgår af Toyship-grafikken.Brugerens logik

kontra andres...


[subsiten NO APP er et eksperiment under opstilling]
Latest review: UT 18:20 26 november 2022 All rights reserved, photografers & St. Siebken